tisdag 1 december 2009

Recept: Maj-Lis julknäcke

Det här är en blandning mellan knäckebröd och kex. Jag gör mina lite mindre och strör flingsalt på. Maj-Lis är min sambos mormor.

50 g jäst, 50 g smör och 2 dl vatten görs till ett fingervarmt degspad. Blanda sedan 1/2 tsk salt, 1,5-2 msk brödkrydda, 3 dl grovt rågmjöl och 3 dl vetemjöl. Rör i hop med degspadet. Arbeta degen smidig.

Enligt receptet står det "Dela i 20 delar. Kavla ut med kavel och kruskavel". Jag brukar ta en bit deg och kavla ut den. Sen använder jag locket till prekulatorbryggaren och tar ut runda kakor. Kakorna efterkavlar jag med kruskavel. Strö gärna lite flingsalt över kakorna. Grädda i 250 grader tills gyllenbruna

Inga kommentarer: