lördag 12 december 2009

Recept: Ingefärskakor



Publicerat med tillstånd av bokförlaget Prisma.
Receptet är taget ur boken Rosendahls Trädgårdscafé.
Ni som inte har den beställer den genast från till exempel bokus. Om inte för det här receptet, så kanske för morots&timjanbrödet, vanlijsåsen på sidan 58 eller Rabarberkompotten.
http://www.bokus.com/b/9789151849515.html?pt=search_result&search_term=Rosendahls%20

Ingefärskakor

1 1/2 dl sirap
5 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
125 g smör
4 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl råsocker
2 tsk bakpulver

  • Värm sirapen i en kastrull. Blanda ner ingefära och bikarbonat.
  • Rör smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt socker och bakpulver.
  • Rör ihop ingefärsblandningen med mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  • Rulla bitar av degen till små kulor och lägg på en smord plåt. Platta till dem något.
  • Grädda kakorna i 200 grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: